🔹ریتالین با نام ژنریک متیل فنیدات دارویی است که با هدف برطرف کردن اختلال نقص توجه و بیش فعالی یا همان ADHD در کودکان، و با مکانیسم افزایش رهش نوراپی نفرین و دوپامین در مغز مورد استفاده قرار می گیرد.
🔹دکتر فخری، رئیس دانشکده داروسازی و متخصص فارماکولوژی، در مصاحبهای با روابط عمومی دانشکده بیان داشت: متاسفانه استفاده نابجا از این دارو میان برخی دانشجویان که به "قرص شب امتحان" معروف است و با هدف افزایش تمرکز استفاده می شود خطرات جدی را بدنبال خواهد شد.
🔹عوارض عصبی، قلبی-عروقی، پوستی و گوارشی در مصرف این دارو رایج هستند. در این میان سردرد، تهوع-استفراغ، تغییرات خلقی، افزایش فشار خون، اختلالات وزنی، اختلال روانی، افزایش اضطراب، گیجی، تاری دید، خستگی، و تحریک پذیری از شایع ترین عوارض مصرف متیل فنیدات هستند.
🔹مصرف این دارو سبب وابستگی شدید در مصرف، و عدم پاسخگویی به دوزهای بعدی دارو می شود. این تحمل به مصرف سبب می شود دوزهای بالاتر نتواند تمرکز عادی فرد را جهت مطالعه و امور روزمره زندگی به او بازگرداند.
🔹دکتر فخری افزود موکدا توصیه می کنم دانشجویان بهجای استفاده از هرگونه دارو و تحمل عوارض متعدد که بعضا به سختی قابل برگشت و یا حتی برگشت ناپذیر است، روشهای علمی و مؤثر مدیریت استرس و بهبود تمرکز را بکارگیری کنند.