فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۲۷ تیر
    • 17 July
    • ٢٥ ذوالقعده

درچنین روزی درسال 1367 ه ش قطعنامه آتش بس میان جمهوری اسلامی ایران وعراق امضا شد،  پذیرش این قطعنامه از سوی جمهوری اسلامی ایران انعکاس ویژه ای درمحافل سیاسی و خبری جهان داشت . درواقع  این هشتمین قطعنامه ای بود که شورای امنیت  از ابتدای تجاوز رژیم بعث عراق به جمهوری اسلامی ایران صادر کرده بود . شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیست ونهم تیر ماه 1366 در جلسه شماره 2750 خود طرح قطعنامه ای را که قبلامطرح شده بود ،  به اتفاق آراء به تصویب رساند . شورای  امنیت سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی عمیق از ادامه در گیری میان جمهوری اسلامی  ایران و عراق و با ابراز تاسف از بمباران شهر ها و مناطق مسکونی و بویژه بکار بردن سلاحهای شیمایی از سوی  رژیم بعث  عراق بر خلاف تعهدات پروتکل 1925 ژنو ، ضمن تایید مفاد قطعنامه 582 خود، تصمیم گرفت در قطعنامه 598 به مخاصمات ایران و عراق پایان دهد . دراین قطعنامه بر فرستادن یک گروه ناظر بر آتش بس ، عقب نشینی نیر وها تا مرز ها  ، آزادی اسرای جنگی و تلاش برای بازسازی خرابی های ناشی از جنگ تاکید شده  است  . این شورا همچنین از دبیر کل سازمان ملل می خواهد را ههای افزایش ثبات در منطقه را مورد مداقه قرار دهد . پس از انتشار متن قطعنامه رهبر کبیر انقلاب اسلامی ،امام خمینی  ره در پیام مهمی با پذیرش این قطعنامه در بخشی از آن اظهار داشتند :"و اما در مورد قبول قطعنامه که حقیقتا مساله بسیار تلخ و ناگواری برای همه و خصوصا برای من بود ، این است که من تاچند روز قبل معتقد به همان شیوه دفاع از مواضع اعلام شده در جنگ بودم و مصلحت نظام و کشور و انقلاب را در اجرای آن می دیدم ، ولی به واسطه حوادث و عواملی که از ذکر آن فعلا خودداری می کنم و به امید خداوند در آینده روشن خواهد شد و با توجه به نظر تمامی کارشناسان سیاسی و نظامی سطح بالای کشور که من به تعهد و دلسوزی و صداقت آنان اعتماد دارم ،  با قبول قطعنامه و آتش بس موافقت نمودم و در مقطع کنونی آن را به مصلحت انقلاب ونظام می دانم و خدا می داند  که اگر نبود انگیزه ای که همه ما و عزت و اعتبار ما باید در مسیر مصلحت اسلام ومسلمین قربانی شود ، هرگز راضی به این عمل نمی بودم و مرگ وشهادت برایم گواراتر بود اما چاره چیست  . همه با ید به رضایت حق تعالی گردن نهیم .... دیروز روز امتحان الهی بود که گذشت و فردا امتحان دیگری است که پیش می آید  ."(1) پس از پذیرش رسمی قطعنامه از طرف ایران ، آتش بس میان طرفین از تاریخ بیست ونه مرداد 1367 بر قرار شد . در همین حال ، دکوئیار ، دبیر کل وقت سازمان ملل متحد ، یک روز قبل از پذیرش  قطعنامه از سوی ایران به طور رسمی اعلام کرد:"پاسخ عراق به نامه 14 اوت 1991 من پاسخی محتوایی نیست، لذا من ناچارم به توضیحاتی که قبلا توسط عراق ارائه شده است ، تکیه کنم. این یک واقعیت است که توضیحات عراق کافی نیست، بنابراین ،رویداد برجسته ای که تحت عنوان موارد نقض بدان اشاره کردم همانا حمله 22 سپتامبر 1980 ( 31 شهریور 1359 ) علیه ایران است که بر اساس منشور ملل متحد ، اصول و قوانین شناخته شده بین المللی یا اصول بین المللی قال توجیه نیست و موجب مسئولیت مخاصمه است ."(2 )

(1) صحیفه نور ، جلد بیست ، صص 238 تا   241 . (2 ) روز نامه کیهان ،


درچنین روزی درسال 1815میلادی ناپلئون بناپارت بیست روزپس از شکست نیروهایش درنبرد واتر لودربرابربلژیک به جزیره سنت هلن دراقیانوس اطلس تبعید شد .

این نویسنده آمریکایی در چنین روزی در سال 1889 به دنیا آمد . او علاقه عجیبی  به نوشتن رمانهای اسرارآمیز داشت . مهمترین اثر وی "پری میسون" نام دارد .


کریستینا استید، نویسنده مشهور استرالیایی در چنین  روزی در سال 1902 به دنیا آمد . رمان " مردی که عاشق کودکان بود " عنوان مهمترین اثر وی است .


در چنین روزی در سال 1841 میلادی نخستین نشریه فکاهی جهان پا به عرصه وجود نهاد . این نشریه پانچ نام داشت و در ایالت متحده آمریکا منتشر می شد.

واتز نویسنده آمریکایی در چنین  روزی در سال 1674 به دنیا آمد . مهمترین اثر او "هائورا لیرکان" نام د ارد  .

این عکاس  آمریکایی در سال 1989 در چنین روزی به دنیا آمد . "جهان آتجت " عنوان مهترین اثر تصویری اوست .

در چنین روزی در سال 1973 میلادی داوود خان علیه حکومت موجود در افغانستان کودتا کرد . وی پس از آن رژیم جمهوری را در این کشور بر پا کرد که بعد ها به جمهوری داوود خان معروف شد . پیش از محمد ظاهر شاه در این کشور حکومت می کرد . تاریخ جدید افغانستان را می توان از سال 1978 بر شمرد . در سال 1978میلادی  افسران وابسته به  حزب دموکراتیک خلق در ارتش ظاهر شاه  کودتا  کردند و نورمحمد تره کی  به عنوان رهبر جدید دولت کمونیستی  منصوب شد . پس از وی حفیظ الله امین در مقام نخست وزیری  قرار گرفت . در سال 1979 ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی سابق به افغانستان حمله برد و این کشور را به اشغال خود در آورد اما نیروهای جهاد ی در این مدت دایما به مبارزه با نیروهای اشغالگر پرداختند . در سال 1983 یک آتش بس موقت میان نیروهای اتحاد شوروی با احمدشاه مسعود(شیر دره پنجشیر) برقرار شد اما چندان ادامه نیافت. . در سال 1986 ببرک کارمل استعفای خود را اعلام کرد  وپس از وی  دکتر نجیب الله در مقام رهبری حزب حاکم  قرار گرفت . در سال 1986 حاجی محمد سمکنی شخصیت غیر حزبی در مقام رئیس موقت دولت قرار گرفت.  وی  در سال 1987  مصالحه ملی اعلام کرد . در سال 1988 هم میخاییل گورباچف دستور خروج نیروهای شوروی را صادر کرد . پس از آن بود که نیروهای کشور شوروی سابق رخت از این کشور بربستند .
 افغانستان با بیش از 650 هزارکیلومترمربع وسعت (محصور در خشکی) در جنوب آسیا قرار دارد و جز کشورهای خاورمیانه محسوب می گردد.


قانون اساسی کره در چنین روزی در سال 1948 به تصویب رسید . به همین دلیل همه ساله چنین روز ی درکره جنوبی به عنوان روز قانون اساسی گرامی داشته می شود .


در چنینن روزی در  سال 1990 میلادی   زلزله ای به بزرگی هفت و هفت دهم در مقیاس امواج درونی زمین ( ریشتر ) فیلیپین را لرزاند . این زلزله با توجه به شدت آن میزان تلفات بسیار پایینی داشت .